Blog

De 2 Pk'tjes Fluitjesrit 2024

Een rondrit op 26/05/2024 doorheen de Vlaamse Ardennen enkel voor Citroën 2CV en afgeleiden. Verzamelen vanaf 08u30 voor line up & ontbijt aan het gemeenschapscentrum De Griffel, Ouwegemsesteenweg 90, 9750 Ouwegem (Kruisem). De start is voorzien vanaf 11u00. De rondrit (+/- 100 km) valt samen met de jaarlijkse Fluitjeskermis, na de rondrit kan je nog meegenieten van de lokale traditionele fluitjesworp.

Lees meer

Unieke Teambuildings met De2Pk’tjes in 2023

Welkom bij De2Pk’tjes, waar teambuilding niet alleen een activiteit is, maar een onvergetelijke ervaring met onze charmante 2pk'tjes. In 2023 hebben we niet alleen gezocht naar nieuwe avonturen, maar ook twee gloednieuwe teambuilding-ervaringen gecreëerd: Vignoble en Time for Coffee. Laat ons je meenemen op een reis door deze unieke belevenissen.

Lees meer

15 kasseistroken in de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen, gelegen in het zuiden van Oost-Vlaanderen, is een regio die bekend staat om zijn glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en adembenemende natuur. Maar wat deze streek echt uniek maakt, zijn de eindeloze kasseistroken die zich door het landschap kronkelen. Voor liefhebbers van authentieke en nostalgische avonturen is er geen betere manier om deze historische wegen te verkennen dan met een iconisch 2pk'tje, oftewel een Citroën 2cv.

Lees meer

Time for Coffee

We starten bij De2Pk’tjes voor een uitgestippelde route (bolletje – pijltje), na een kleine 2u rijden komen we aan in de ambachtelijke koffiebranderij. Je kan er genieten van een leerrijke rondleiding met aansluitend een degustatie. Het is een kleine ambachtelijke koffiebranderij waar verse koffie centraal staat. Het afwegen, branden, verpakken, … alles gebeurt volledig manueel. (1/2 dag activiteit, max. 8 personen)

Lees meer

Bezoek een exclusief wijnhuis met een 2pk'tje

We starten bij De2Pk’tjes voor een uitgestippelde route (bolletje –pijltje), na een kleine 2u rijden komen we aan in het wijndomein. Daar kan je genieten van een privé rondleiding met aansluitend een degustatie. Opgelet: rijden en drinken gaat niet samen, we rekenen erop dat de chauffeurs zich aan deze regel houden. (Activiteit: 1/2 dag)

Lees meer

Toeristische autoroute - Kwaremont

Je vertrekt bij De2Pk'tjes via landelijke wegen richting Kwaremont. We rijden o.a. via Huisepontweg, Pareelstraat, Varent, Oude Kwaremont, Kwaremont, Ronde van Vlaanderenstraat, Paterberg, Oudenaarde (Markt, Centrum van de Ronde), Mullem, Lange- en Korte Ast ... kortom verschillende wielerklassiekers. (Reistijd: 1/2 dag - 66 km)

Lees meer

Ontdek de Vlaamse Ardennen - 7 tips

Of je nu een dagtrip maakt of een meerdaagse tocht plant, er is genoeg te zien en te doen in de Vlaamse Ardennen. Naast het verkennen van de lokale cafés, kun je ook een bezoek brengen aan historische kastelen en kerken, schilderachtige dorpjes verkennen en genieten van het prachtige landschap. Lees verder voor onze 7 tips.

Lees meer

14 Molens in de Vlaamse Ardennen

Hoewel zowel windmolens als watermolens in de moderne wereld zijn vervangen door efficiëntere technologieën, blijven deze oude machines belangrijke symbolen van onze geschiedenis en cultuur, en hun architectonische schoonheid trekt nog steeds bewonderaars van over de hele wereld aan. We hebben hier voor jullie 14 wind- en watermolens geselecteerd in de Vlaamse Ardennen.

Lees meer

De 2 pk'tjes fluitjes rit 2023

Een rondrit doorheen de Vlaamse Ardennen enkel voor Citroën 2CV en afgeleiden. Verzamelen vanaf 08u30 voor line up aan het gemeenschapscentrum De Griffel, Ouwegemsesteenweg 90, 9750 Ouwegem (Kruisem). De start is voorzien vanaf 11u00. De rondrit (+/- 110 km) valt samen met de jaarlijkse Fluitjeskermis, na de rondrit kan je nog meegenieten van de lokale traditionele fluitjesworp. En om de herinnering blijvend te houden zal er een drone rondvliegen op enkele plaatsen... hou je mooiste lach klaar!

Lees meer

3 Iconische modellen van Citroën

De naam Citroën staat onlosmakelijk verbonden aan een groot aantal modellen. De geschiedenis van Citroën kent hoge pieken en weinig dalen, vele memorabele auto’s en eigenzinnige beslissingen. Vandaag leggen we focus op drie iconische modellen van Citroën, nl. de Citroën 2cv of 2pk, de Citroën Dyane en de Citroën Méhari. Als je het genot van deze iconische wagens zelf (terug) wil beleven kan je deze bij ons huren, dit is mogelijk vanaf een halve dag.

Lees meer

Autozoektocht in de Vlaamse Ardennen

Plan je een uitdagende daguitstap met je gezin, vrienden of collega’s? Een uitje met je ouders en/of grootouders? Boek een AUTOZOEKTOCHT en ontdek de Vlaamse Ardennen op een originele manier. Je kan de AUTOZOEKTOCHT combineren met een lekkere picknick of aperitief box. Huur een 2cv, huur een Dyane of huur een Méhari met AUTOZOEKTOCHT bij De2Pk'tjes.

Lees meer

Toeristische autoroute - Trois Villages

Een leuke rondrit langs drie pitoreske dorpjes. We rijden eerst naar Wannegem-Lede, vervolgens naar Nokere en nadien naar Mullem en eindigen terug bij De2Pk'tjes in Kruisem. Door de afstand is deze route ideaal als 'Sunsetcruise' of 'Afterwork' eventueel in combinatie met de Apéro formule. We rijden o.a. via enkele kastelen en kerken, Lozer(bos), Wannegem-Lede, Nokereberg, Ooike, Mullem, Den Ast, ... . (Reistijd: 1/2 dag - 47 km).

Lees meer

Genieten met vrienden, familie of uw team

Hieronder geven we enkele voorbeelden van teambuildings, groepsuitstappen of familiedagen die reeds gedaan zijn in combinatie met onze 2pk’tjes, Dyane of Méhari. Uw team in de watten leggen? Een toffe teambuilding waaraan iedereen plezier beleeft, verhoogt de motivatie en de sfeer op de werkvloer. Een rondrit met een nostalgisch 2pk’tje, al dan niet in combinatie met een activiteit, zoektocht, apréro box en/of picknick, zal zeker door iedereen geapprecieerd worden!

Lees meer

Ben jij op zoek naar een leuke picknickplaats?

Wanneer het zonnetje schijnt, begint het bij iedereen te kriebelen om buiten te zijn. En wat is er nu leuker dan een picknick? Vrij als een vogel … Genieten van lekker eten op een mooi plekje in goed gezelschap. Wat wil een mens nog meer? Wil je picknicken en heb je inspiratie nodig? In de Vlaamse Ardennen & in de Leiestreek kan je verschillende leuke picknickplaatsen vinden. Ideaal als start, tussenstop of einde van een mooie dagtocht met een 2pk’tje en/of Méhari. Ben je ook benieuwd? De2Pk’tjes selecteerde hieronder enkele leuke picknickspots.

Lees meer

High Tea workshop

‍Met nostalgische 2pk’tjes verkennen we de kleine wegen in de Vlaamse Ardennen, dit gecombineerd met een demoworkshop ‘High Tea’. Tijdens de demoworkshop nemen we je mee op sleeptouw richting Engeland voor een gevarieerd, lekker en vooral kruidig theekransje. Alle klassiekers komen aan bod: scones, sandwiches, fijn gebak… ook bijpassende kruidenwaters en –infusies worden aangeboden, alsook koffie. Deze formule is een uitstekende groepsuitstap, vriendenuitje, familiedag of uitstap met je vereniging.

Lees meer

Escape Formule

Een combinatie van een nostalgisch ritje met een 2cv, Dyane of Méhari en een Escape game (room). De route leggen jullie af via kaartjes en deel 2 via een routebeschrijving waar er toevallig een paar straatnamen gewist zijn … de zoektocht begint reeds bij vertrek aan de2Pk’tjes. Er is keuze uit 3 verschillende formules, nl. de klassieke Escape room en 2 spannende virtual Reality games. Deze formule is perfect als teambuilding of afterwork activiteit, met enkele vrienden of gewoon met 2.

Lees meer

De 2 pk'tjes fluitjes rit 2022

Op 12/06/2022 organiseren we een rondrit doorheen de Vlaamse Ardennen enkel voor 2CV en afgeleiden. Verzamelen vanaf 09u00 voor line up aan het gemeenschapscentrum De Griffel, Ouwegemsesteenweg 90, 9750 Kruisem (Ouwegem). De vrije start is voorzien vanaf 11u00. De rondrit valt samen met de jaarlijkse Fluitjeskermis, na de rondrit kan je nog meegenieten van de lokale traditionele fluitjesworp.

Lees meer

Leuke daguitstap met kinderen

Kinderen zitten in het algemeen niet altijd graag lang in de auto maar als je een oldtimer Citroën 2cv huurt, Dyane huurt of Méhari huurt bij De2Pktjes – verhuringen dan bieden wij gratis verschillende kindvriendelijke routes aan met stopplaatsen als een bos, speeltuin, dierenpark, minigolf, boerengolf, watersporten, avonturen park, ... . Neem de tijd en kies voor een kortere route in combinatie met fun voor de kids, nu en dan nog een terrasje erbij & iedereen is blij. Genieten is de boodschap, voor jong en oud.

Lees meer

Organiseer een event met een 2pk, Dyane of Méhari

Ben jij bezig met het organiseren van een speciale gelegenheid? Wil je deze dag helemaal compleet maken? Dan heb je er misschien ook al wel aan gedacht om bijzonder vervoer in te zetten tijdens deze speciale gebeurtenis. Bij De2Pk’tjes kan je een charmante 2pk huren Dyane huren en/of Méhari die aan al jouw wensen zal voldoen.

Lees meer

De2Pktjes steunt de Horeca

De horecasector is zwaar getroffen, niet alleen door de eerste maar zeker door de tweede coronagolf. Financiële steunmaatregelen kunnen we niet geven maar reclame maken des te meer! Daarom hebben wij tijdens de lockdown onze extra tijd nuttig gebruikt en nagedacht hoe we de horeca in de Vlaamse Ardennen konden steunen.

Lees meer

Voldoende gewandeld of gefietst?

Heb je al voldoende kilometers gewandeld of gefietst het laatste jaar en wil je eens iets anders doen? Neem je bubbel mee in een 2pk’tje, Dyane of Méhari en verken de Vlaamse Ardennen , de Zwalmvallei of de Leiestreek op een nostalgische wijze.

Lees meer

Authentieke cafés in de Vlaamse Ardennen

Beleef de gezelligheid van vroeger en bezoek één van deze ‘bruine’ (eet)cafés op je rondrit met je familie of vrienden. Als de zonheerlijk schijnt, schieten de temperaturen de hoogte in. Om verkoeling te zoeken of om maximaal te kunnen genieten van het zonnetje, installeren wij ons graag op een zonovergoten of schaduwrijk terras.

Lees meer

De mooiste routes in de Vlaamse Ardennen

‍Alle routes zijn uitgewerkt door De2Pk’tjes verhuringen, je kan er al een 2cv huren, Dyane huren en/of Méhari vanaf ½ dag. Alle routes beginnen en eindigen bij De2Pk'tjes waardoor de routes onderling combineerbaar zijn. De toeristische autoroutes hebben allemaal een verschillende afstand, van 50 km tot 200 km, dus voor elk wat wils! Overnachten kan in één van de vele B&B’s in de Vlaamse Ardennen. Op de routes kom je verschillende charmante en authentieke café’s en/of restaurants tegen.

Lees meer

Toeristische autoroute - Zwalmvallei

‍Een landelijke rondrit door de Zwalmvallei. We rijden langs enkele charmante (water-)molens, het Gallo Romeins museum (Velzeke) maar ook langs enkele Vlaamse Klassiekers zoals de Berendries, Ganzenberg, Kapelleberg, Eikenberg, Wolvenberg en dan via Oudenaarde (TIP: Centrum Ronde van Vlaanderen) terug naar De2Pk'tjes. (Reistijd: 1 dag - 103 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Leiezicht

Vandaag rijden we via Sint-Martens-Latem, gelegen aan de Leie. De gemeente wordt een 'kunstenaarsgemeente' genoemd, omdat vele kunstenaars er hun inspiratie vonden langs de oevers van de Leie. Nadien via Deinze, Zulte om dan via Waregem de Vlaamse-Ardennen binnen te rijden richting de De2Pk'tjes. (Reistijd: 1 dag - 104 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Ronde

Ontdek Vlaanderens Mooiste met een 2pk, Dyane en/of Méhari. Al huppelend met een 2pk'tje, Dyane of Méhari verken je de mooiste plaatsjes van De Ronde van Vlaanderen, o.a. Berendries, De kapel van de Ronde van Vlaanderen, Taaienberg, Kanarieberg, Koppenberg, Nokereberg etc ... Hou rekening met de lengte van deze route, niet alleen qua tijd maar ook met de afstand, in de huur is nl. 120 km inbegrepen. (Reistijd: 1 dag - 167 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - De Muur

Via de Zwalmstreek bereiken we De Muur van Geraardsbergen, nadien rijden we richting BROUWERIJ Roman (TIP: bezoek de Brouwerij - 2u durende RONDLEIDING - plan je bezoek ruim op voorhand, reserveren verplicht)). We rijden o.a. via Paddestraat, Hemelveerdegem, de Muur van Geraardsbergen, natuurgebied het Burreken, Brouwerij Roman ... (93 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Pays des Collines

Een rondrit naar Pays des Collines of 'land van de heuvels', in de provincie Henegouwen (Wallonië). De heksen van Ellezelles zijn trouwe ambassadrices. We rijden o.a. via Oudenaarde, Centrum Ronde van Vlaanderen, Koppenberg, (Oude)Kwaremont, Knokteberg, Mont Saint-Aubert, Elzele, Kanarieberg, Ladeuze, Edelareberg, Archeologisch park Ename, ... (Reistijd 1 dag - 116 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Muziekbos

Je vertrekt van bij De2Pk'tjes via landelijke wegen richting het Muziekbos. Op het dorpsplein van Louise-Marie vertrekt onder andere de prachtige BOSWANDELING. We rijden o.a. via het Centrum Ronde van Vlaanderen, Eikenberg, Muziekbos, Louise-Marie, Gansenberg, Boigneberg, ... IDEAAL MET KINDEREN. (Reistijd 1/2 dag, 54 km - in combinatie met boswandeling 1 dag).

Lees meer

Toeristische autoroute - Burreken

Je vertrekt bij De2Pk'tjes via landelijke wegen richting het Burreken (km 65). Het NATUURGEBIED is één van de meest schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen. tip WANDELING: Eikelmuisroute (7 km) en/of Vuursalamanderroute (7.50 km). We rijden o.a. via Huisepontweg, Oude Kwaremont, Knokteberg, Ronde van Vlaanderenstraat, Paterberg, Kruisberg, uitkijkpunt 't Bosgat, Het Burreken, Leberg, Mullem, ... (Reistijd 1 dag - 90 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - 2 daagse in de Vlaamse Ardennen

2 daagse autorondrit met een 2pk. Op dag 1 starten bij De2Pk'tjes en rijden we via de prachtige Vlaamse Ardennen naar de B&B Au Mont des Collines te Ellezelles. Dag 2: Na een stevig ontbijt rijden we via de Zwalmstreek terug naar De2Pk'tjes. Een derde dag kan zeker bijgeboekt worden, dan kunnen jullie genieten van de vele wandelroutes in Pays des Collines. (Reistijd: 2 dagen - 193 km).

Lees meer

Toeristische autoroute - Donk

Via landelijke baantjes huppel je met een 2pk'tje naar het recreatiedomein De Donk te Oudenaarde. Het is ook de uitvalsbasis natuursportvereniging THE OUTSIDER waar je terecht kan voor tal van outdoor activiteiten. We rijden o.a. via Nokereberg, Donkvijver, Ooike, Mullem, Den Ast, ... IDEAAL met KINDEREN. (Reistijd: 1/2 dag - 52 km)

Lees meer

Logeren in de Vlaamse Ardennen of de Leiestreek

Je wilt onthaasten, een vakantie in eigen land, genieten met je gezin, vrienden of familie, een weekendje weg, … dit kan allemaal in de Vlaamse Ardennen. We hebben speciaal voor jullie een selectie gemaakt van leuke charmante logeeradresjes die in de nabijheid gelegen zijn van De2Pktjes. Een authentieke 2cv huren, Dyane huren of Méhari huren kan bij De2Pk’tjes zodat je de Vlaamse Ardennen kan verkennen op een ludieke manier, zo is je staycation compleet.

Lees meer

Coronaproof uitstapjes zijn best mogelijk

Natuurlijk geldt dat je een zorgvuldige afweging maakt als je besluit een uitje in Coronatijd te gaan maken. Maar ook met de huidige corona regels is er nog best veel mogelijk. Wil je er graag eens op uit met je gezin, zorg er dan voor dat je dit veilig kan doen en kies een plek waar het niet te druk is en met voldoende ruimte. Ontdek de natuur van de Vlaamse Ardennen met je gezin in een authentieke Citroën 2cv. Altijd al eens in een oldtimer rond willen rijden? Bij De2Pk'tjes kan je een 2cv huren, Dyane huren of Méhari huren en genieten van een toeristische autorondrit in de Vlaamse Ardennen en dit volledig corona proof!

Lees meer

Een 2cv huren, Dyane huren of Méhari huren?

Een 2pk huren, Dyane huren of Méhari huren staat garant voor een uniek avontuur. Alle 2pk'tjes hebben altijd een dakje dat kan opgerold worden zodat de wagen in enkele seconden een zomers cabrio gevoel geeft. Een 2cv, Dyane of Méhari wekt bij jong en oud een gelukkig gevoel op waarbij de mensen spontaan beginnen te zwaaien of steken een duim omhoog. Wij bieden verschillende 2pk’tjes aan, alsook een Dyane en Méhari, maak je keuze en geniet van een fantastische trip. Als je iets speciaal wenst denken we graag met je mee. Je kan ook online een cadeaubon kopen. ‍

Lees meer

Toeristische autoroute - Latem

We starten en eindigen bij De2Pktjes, te Kruisem en rijden richting Sint-Martens-Latem, gelegen aan de Leie. De gemeente wordt een 'kunstenaarsgemeente' genoemd, omdat vele kunstenaars er hun inspiratie vonden langs de oevers van de Leie. We rijden o.a. via De Pinte, St.Martens Latem, Deurle, Ooidonk, Graanstokerij Filliers, Vosselare put, Brielmeersen, Nokereberg, ... (Reistijd 1/2 dag - 64 km).

Lees meer

Een 2cv huren als trouwauto

Een 2pk huren, Dyane huren of Méhari huren als trouwauto? Waarom niet… charmanter en knusser kan het bijna niet, genieten met een bijzondere trouwauto! Je kan ook meerdere 2pk’tjes huren als trouwstoet. Met een 2pk als bruidswagen maken jullie een verpletterende indruk bij jullie gasten! Gegarandeerd plezier op jullie romantische trouwdag! Er zijn verschillende versies van 2pk’tjes beschikbaar zodat er altijd wel een 2pk’tje als trouwauto bij jullie past.

Lees meer