Blog

De 2 pk'tjes fluitjes rit 2022

Op 12/06/2022 organiseren we een rondrit van +/- 130 km doorheen de Vlaamse Ardennen enkel voor 2CV en afgeleiden.Verzamelen vanaf 10u00 voor line up aan het gemeenschapscentrum De Griffel, Ouwegemsesteenweg 90, 9750 Ouwegem. De vrije start is voorzien tussen 10u30 - 11u30. De rondrit valt samen met de jaarlijkse Fluitjeskermis, na de rondrit kan je nog meegenieten van de lokale traditionele fluitjesworp.

Lees meer

Leuke daguitstap met kinderen

Kinderen zitten in het algemeen niet altijd graag lang in de auto maar als je een oldtimer Citroën 2cv huurt of Méhari huurt bij De2Pktjes – verhuringen dan bieden wij gratis verschillende kindvriendelijke routes aan met stopplaatsen als een bos, speeltuin, dierenpark, minigolf, boerengolf, watersporten, avonturen park, ... . Neem de tijd en kies voor een kortere route in combinatie met fun voor de kids, nu en dan nog een terrasje erbij & iedereen is blij. Genieten is de boodschap, voor jong en oud.

Lees meer

Organiseer een event met een 2pk / Méhari

Ben jij bezig met het organiseren van een speciale gelegenheid? Wil je deze dag helemaal compleet maken? Dan heb je er misschien ook al wel aan gedacht om bijzonder vervoer in te zetten tijdens deze speciale gebeurtenis. Bij De2Pk’tjes kan je een charmante 2pk huren en/of Méhari die aan al jouw wensen zal voldoen.

Lees meer

De2Pktjes steunt de Horeca

De horecasector is zwaar getroffen, niet alleen door de eerste maar zeker door de tweede coronagolf. Financiële steunmaatregelen kunnen we niet geven maar reclame maken des te meer! Daarom hebben wij tijdens de lockdown onze extra tijd nuttig gebruikt en nagedacht hoe we de horeca in de Vlaamse Ardennen konden steunen.

Lees meer

Voldoende gewandeld of gefietst?

Heb je al voldoende kilometers gewandeld of gefietst het laatste jaar en wil je eens iets anders doen? Neem je bubbel mee in een 2pk’tje / Méhari en verken de Vlaamse Ardennen , de Zwalmvallei of de Leiestreek op een nostalgische wijze.

Lees meer

Authentieke cafés in de Vlaamse Ardennen

Beleef de gezelligheid van vroeger en bezoek één van deze ‘bruine’ (eet)cafés op je rondrit met je familie of vrienden. Als de zonheerlijk schijnt, schieten de temperaturen de hoogte in. Om verkoeling te zoeken of om maximaal te kunnen genieten van het zonnetje, installeren wij ons graag op een zonovergoten of schaduwrijk terras.

Lees meer

De mooiste routes in de Vlaamse Ardennen

‍Alle routes zijn uitgewerkt door De2Pk’tjes verhuringen, je kan er al een 2cv huren en/of Méhari vanaf ½ dag. Alle routes beginnen en eindigen bij De2Pk'tjes waardoor de routes onderling combineerbaar zijn. De toeristische autoroutes hebben allemaal een verschillende afstand, van 50 km tot 200 km, dus voor elk wat wils! Overnachten kan in één van de vele B&B’s in de Vlaamse Ardennen.  Op de routes kom je verschillende charmante en authentieke café’s en/of restaurants tegen.

Lees meer

Toeristische autoroute - Zwalmvallei

‍Een landelijke rondrit door de Zwalmvallei. We rijden langs enkele charmante (water-)molens, het Gallo Romeins museum (Velzeke) maar ook langs enkele Vlaamse Klassiekers zoals de Berendries, Ganzenberg, Kapelleberg, Eikenberg, Wolvenberg en dan via Oudenaarde (TIP: Centrum Ronde van Vlaanderen) terug naar De2Pk'tjes. (Reistijd: 1 dag - 103 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Leiezicht

Vandaag rijden we via Sint-Martens-Latem, gelegen aan de Leie. De gemeente wordt een 'kunstenaarsgemeente' genoemd, omdat vele kunstenaars er hun inspiratie vonden langs de oevers van de Leie. Nadien via Deinze, Zulte om dan via Waregem de Vlaamse-Ardennen binnen te rijden richting de De2Pk'tjes. (Reistijd: 1 dag - 104 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Ronde

Ontdek Vlaanderens Mooiste met een 2pk en/of Méhari. Al huppelend met een 2pk'tje / Méhari verken je de mooiste plaatsjes van De Ronde van Vlaanderen, o.a. Berendries, De kapel van de Ronde van Vlaanderen, Taaienberg, Kanarieberg, Koppenberg, Nokereberg etc ... Hou rekening met de lengte van deze route, niet alleen qua tijd maar ook met de afstand, in de huur is nl. 120 km inbegrepen. (Reistijd: 1 dag - 167 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - De Muur

Via de Zwalmstreek bereiken we De Muur van Geraardsbergen, nadien rijden we richting BROUWERIJ Roman (TIP: bezoek de Brouwerij - 2u durende RONDLEIDING - plan je bezoek ruim op voorhand, reserveren verplicht)). We rijden o.a. via Paddestraat, Hemelveerdegem, de Muur van Geraardsbergen, natuurgebied het Burreken, Brouwerij Roman ... (93 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Pays des Collines

Een rondrit naar Pays des Collines of 'land van de heuvels', in de provincie Henegouwen (Wallonië). De heksen van Ellezelles zijn trouwe ambassadrices. We rijden o.a. via Oudenaarde, Centrum Ronde van Vlaanderen, Koppenberg, (Oude)Kwaremont, Knokteberg, Mont Saint-Aubert, Elzele, Kanarieberg, Ladeuze, Edelareberg, Archeologisch park Ename, ... (Reistijd 1 dag - 116 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - Muziekbos

Je vertrekt van bij De2Pk'tjes via landelijke wegen richting het Muziekbos. Op het dorpsplein van Louise-Marie vertrekt onder andere de prachtige BOSWANDELING. We rijden o.a. via het Centrum Ronde van Vlaanderen, Eikenberg, Muziekbos, Louise-Marie, Gansenberg, Boigneberg, ... IDEAAL MET KINDEREN. (Reistijd 1/2 dag, 54 km - in combinatie met boswandeling 1 dag).

Lees meer

Toeristische autoroute - Burreken

Je vertrekt bij De2Pk'tjes via landelijke wegen richting het Burreken (km 65). Het NATUURGEBIED is één van de meest schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen. tip WANDELING: Eikelmuisroute (7 km) en/of Vuursalamanderroute (7.50 km). We rijden o.a. via Huisepontweg, Oude Kwaremont, Knokteberg, Ronde van Vlaanderenstraat, Paterberg, Kruisberg, uitkijkpunt 't Bosgat, Het Burreken, Leberg, Mullem, ... (Reistijd 1 dag - 90 km)

Lees meer

Toeristische autoroute - 2 daagse in de Vlaamse Ardennen

2 daagse autorondrit met een 2pk. Op dag 1 starten bij De2Pk'tjes en rijden we via de prachtige Vlaamse Ardennen naar de B&B Au Mont des Collines te Ellezelles. Dag 2: Na een stevig ontbijt rijden we via de Zwalmstreek terug naar De2Pk'tjes. Een derde dag kan zeker bijgeboekt worden, dan kunnen jullie genieten van de vele wandelroutes in Pays des Collines. (Reistijd: 2 dagen - 193 km).

Lees meer

Toeristische autoroute - Donk

Via landelijke baantjes huppel je met een 2pk'tje naar het recreatiedomein De Donk te Oudenaarde. Het is ook de uitvalsbasis natuursportvereniging THE OUTSIDER waar je terecht kan voor tal van outdoor activiteiten. We rijden o.a. via Nokereberg, Donkvijver, Ooike, Mullem, Den Ast, ... IDEAAL met KINDEREN. (Reistijd: 1/2 dag - 52 km)

Lees meer

Logeren in de Vlaamse Ardennen

Je wilt onthaasten, een vakantie in eigen land, genieten met je gezin, vrienden of familie, een weekendje weg, … dit kan allemaal in de Vlaamse Ardennen. We hebben speciaal voor jullie een selectie gemaakt van leuke charmante logeeradresjes die in de nabijheid gelegen zijn van De2Pktjes. Een authentieke 2cv huren / Méhari huren kan bij De2Pk’tjes zodat je de Vlaamse Ardennen kan verkennen op een ludieke manier, zo is je staycation compleet.

Lees meer

Coronaproof uitstapjes zijn best mogelijk

Natuurlijk geldt dat je een zorgvuldige afweging maakt als je besluit een uitje in Coronatijd te gaan maken. Maar ook met de huidige corona regels is er nog best veel mogelijk. Wil je er graag eens op uit met je gezin, zorg er dan voor dat je dit veilig kan doen en kies een plek waar het niet te druk is en met voldoende ruimte. Ontdek de natuur van de Vlaamse Ardennen met je gezin in een authentieke Citroën 2cv. Altijd al eens in een oldtimer rond willen rijden? Bij De2Pk'tjes kan je een 2cv huren / Méhari huren en genieten van een toeristische autorondrit in de Vlaamse Ardennen en dit volledig corona proof!

Lees meer

Een 2cv huren en/of Méhari huren?

Een 2pk huren / Méhari huren staat garant voor een uniek avontuur. Alle 2pk'tjes hebben altijd een dakje dat kan opgerold worden zodat de wagen in enkele seconden een zomers cabrio gevoel geeft. Een 2cv wekt bij jong en oud een gelukkig gevoel op waarbij de mensen spontaan beginnen te zwaaien of steken een duim omhoog. Wij bieden vijf verschillende 2pk’tjes aan, alsook een Méhari, maak je keuze en geniet van een fantastische trip. Als je iets speciaal wenst denken we graag met je mee. Je kan ook online een cadeaubon kopen. ‍

Lees meer

Toeristische autoroute - Latem

We starten en eindigen bij De2Pktjes, te Kruisem en rijden richting Sint-Martens-Latem, gelegen aan de Leie. De gemeente wordt een 'kunstenaarsgemeente' genoemd, omdat vele kunstenaars er hun inspiratie vonden langs de oevers van de Leie. We rijden o.a. via De Pinte, St.Martens Latem, Deurle, Ooidonk, Graanstokerij Filliers, Vosselare put, Brielmeersen, Nokereberg, ... (Reistijd 1/2 dag - 64 km).

Lees meer

Een 2cv huren als trouwauto

Een 2pk huren / Méhari huren als trouwauto? Waarom niet… charmanter en knusser kan het bijna niet, genieten met een bijzondere trouwauto! Je kan ook meerdere 2pk’tjes huren als trouwstoet. Met een 2pk als bruidswagen maken jullie een verpletterende indruk bij jullie gasten! Gegarandeerd plezier op jullie romantische trouwdag! Er zijn verschillende versies van 2pk’tjes beschikbaar zodat er altijd wel een 2pk’tje als trouwauto bij jullie past.

Lees meer