October 3, 2023

Time for Coffee

Geniet van een uniek avontuur met een Citroën 2CV in combinatie met een bezoek aan een ambachtelijke koffiebranderij!

Zoek je een unieke en avontuurlijke ervaring? Stap dan in een klassieke Citroën 2CV en laat je verrassen tijdens een onvergetelijke rit naar een ambachtelijke koffiebranderij! Via bolletje-pijltje volg je een schilderachtige route door het prachtige landschap, terwijl je geniet van het nostalgische gevoel van deze legendarische auto's.

Deze uitstap is geschikt voor 2 personen tot maximaal 8 personen. Nodig vrienden, familie of collega's uit en beleef samen een fantastisch avontuur.

Eenmaal aangekomen bij de ambachtelijke koffiebranderij zal Chris jullie hartelijk ontvangen, een gepassioneerde koffie-expert. Je krijgt de kans om het brandproces van dichtbij te bekijken en te leren over de kunst van het ambachtelijk koffiebranden. Laat je zintuigen prikkelen terwijl je de heerlijke geur van vers gebrande koffiebonen opsnuift en ontdek de geheimen achter de perfecte kop koffie.

Het bezoek aan de koffiebranderij duurt 1u45 tot 2u, waarin je kunt genieten van interessante verhalen, proeverijen en de mogelijkheid om je favoriete koffie mee naar huis te nemen. De ervaren barista deelt graag zijn kennis en geeft je tips over het zetten van de ideale kop koffie.

Als je op zoek bent naar een unieke, authentieke en smaakvolle ervaring, ga dan met ons mee op deze onvergetelijke reis naar een ambachtelijke koffiebranderij. Boek snel je avontuur met de Citroën 2CV en/of Méhari en geniet van een heerlijke dag vol plezier, vrienden en natuurlijk de beste koffie!

Let op: door de populariteit van deze tour is het raadzaam om tijdig te reserveren (min. 1 maand op voorhand). Mis deze kans niet om een onvergetelijk avontuur te beleven in een legendarische auto en de fascinerende wereld van ambachtelijke koffiebranding te ontdekken!

 

Roadbook

Bij vertrek krijgen jullie een roadbook mee. Het roadbook is opgemaakt volgens het BOLLETJE–PIJLTJE principe, the old fahion way dus. Alle tekeningen zijn op basis van rechte lijn structuren (zie hieronder) en zijn dus geen exacte weergave van de werkelijke situatie. Gelieve respect te tonen voor alle weggebruikers & de wegcode, het uitgestippelde parcours is vooral op kleine landwegen, waar ook veel voetgangers, fietsers, kinderen, etc … op circuleren. Voorzichtig rijden is de boodschap en genieten.

Voorbeeld van de gebruikte symbolen

De koffiebranderij

Chris Moreels is de zaakvoerder en brander van Buizerd &Saars. Koffie zit hem in genen. Bij zijn grootvader ‘Gaby’ Van Herzeele, maalder van beroep, stond de dampende koffiekan van grootmoeder steeds op de Leuvense stoof, met daarin zelf gebrande koffie. De historiek rond de koffiekan heeft ongetwijfeld meegespeeld in zijn keuze om koffiebrander te worden.

Het is een kleine ambachtelijke koffiebranderij waar verse koffie centraal staat. Het afwegen, branden, verpakken, … alles gebeurt volledig manueel. Zo is er steeds een controle over de kleur, geur en het volledige brandproces. Daarnaast werkt Chris met traders die de koffieboeren een eerlijke prijs betalen of rechtstreeks met de koffieboer.

In tegenstelling tot de meeste koffiebranderijen, werkt Chris uitsluitend met single origine koffie en arabica bonen. Zoals bij wijn, kan hierdoor de smaak per oogst lichtjes schommelen maar blijft het hoofdprofiel behouden.

Inhoud bezoek:

·       geschiedenis van de koffie

·       van zaadje tot koffieboon (arabica-robusta, bloei, groei, pluk, droogproces)

·       verschilsingle origine koffie versus blend koffie

·       verschil ambachtelijke versus industriële koffie

·       het brandproces

·       degustatie met versnapering      

Uren?

Voormiddag:

·       09u afspraak bij De2Pk’tjes

·       11u bezoek aan de ambachtelijke koffiebranderij + degustatie met versnaperingen

·       13u aankomst bij De2Pk’tjes

Namiddag:

·       14u afspraak bij De2Pk’tjes

·       16u bezoek de ambachtelijke koffiebranderij + degustatie met versnaperingen

·       18u aankomst bij De2Pk’tjes

Geen bezoeken op dinsdag, woensdag voormiddag en zondagnamiddag.
Gelieve deze formule minimum een maand op voorhand te boeken.

 

Minimum aantal personen?

 

Vanaf 2 tot maximaal 8 personen.

Prijzen incl.:

•      Eén bundel per wagen met de afgedrukte route (Bolletje – pijltje)

•      De huur van wagens (max. 4 pers. / auto)

•      Privérondleiding bij de ambachtelijke koffiebranderij + degustatie met versnaperingen (+/- 1u45)

•      Volle benzine tank bij vertrek & vol terug (enkel E5 + bewijs meebrengen).

•      Indien niet getankt is er een mogelijkheid tot aankoop benzineforfait.

•      Verzekering, etc ...

 

Meer informatie over de prijzen en/of boeken.

Een rit met een 2cv, Dyane of Méhari cadeau doen?

Een verjaardag, jubileum, uit liefde of iets anders te vieren? Een 2pk huren, Dyane huren en/of Méhari huren? Schenk een originele cadeaubon! U kiest het bedrag, de begunstigde kiest wanneer hij die wilt gebruiken! De ontvanger kan dan met ons een afspraak maken om de cadeaubon te verzilveren en te gaan genieten met onze mooie 2pk’tjes.

De geschenkbonnen zijn steeds 1 jaar geldig, opgelet: niet inwisselbaar voor cash. Wij sturen je de cadeaubon op per mail (na ontvangst betaling) zodat je die zelf direct kan uitprinten. Ideaal als je jouw geschenk direct wil geven! De cadeaubon kan je rechtstreeks per mail verzenden naar de begunstigde of zelf afdrukken. Je kan deze 24/07 bestellen en ontvangen.

Koop hier je cadeaubon.

Volg ons op Sociale Media

o Instagram
o Facebook
o Pinterest  
o YouTube  

Lees ook:

- Organiseer een event met een 2pk

- Autozoektocht in de Vlaamse Ardennen

- Bezoek een wijngaard

Op zoek naar inspirerende teambuilding tips? Heeft u behoefte om even afstand te nemen van de dagelijkse werkzaamheden en samen met uw collega's of vrienden te werken aan het functioneren van het team? Een mooie manier om de kracht van het teamwork verder te vergoten, is natuurlijk een inspirerende teambuilding activiteit. Maar wilt u dit wel combineren met de nodige ontspanning? Dan hebben we een aantal leuke teambuilding tips voor u in de Vlaamse Ardennen. Laat u daarom inspireren door bovenstaand aanbod. We wensen je bij voorbaat een geslaagde activiteit toe.
U kunt bovendien aansluitend genieten van een heerlijk diner in één van de talrijke restaurants in de Vlaamse Ardennen. Genoeg ingrediënten voor een geslaagde teambuilding!
Uw team in de watten leggen? Een toffe teambuilding waaraan iedereen plezier beleeft, verhoogt de motivatie en de sfeer op de werkvloer. Een rondrit met een nostalgisch 2pk’tje, Méhari of Dyane, al dan niet in combinatie met een activiteit, apéro box en/of picknick, zal zeker door iedereen geapprecieerd worden.


No items found.