voorgestelde routes

Hieronder hebben wij enkele toeristische routes uitgewerkt, altijd met vertrek en aankomst bij De2Pk'tjes. Alle routes beginnen en eindigen bij De2Pk'tjes waardoor onze routes onderling combineerbaar zijn. Uiteraard zijn deze altijd vrijblijvend en mogen jullie zelf andere routes volgen. We kunnen ook routes maken op jullie wens.

Download zelf uw gewenste route & vergeet deze niet mee te brengen!
Indien wij deze moeten afdrukken vragen wij een meerprijs van €5,00.

Donk

Rondrit in de Vlaamse-Ardennen. Via landelijke baantjes huppel je met een 2pk'tje naar het recreatiedomein De Donk te Oudenaarde (km 27). Deze rondrit is combineerbaar met andere activiteiten in het recreatiedomein. Rond het Donkmeer is er een wandelpad van 2,6 km lang. Het is ook de uitvalsbasis natuursportvereniging THE OUTSIDER waar je terecht kan voor tal van outdooractiviteiten en op wandelafstand van het centrum van Oudenaarde. IDEAAL met KINDEREN. (Reistijd: 1/2 dag - 50 km)

Download routebeschrijving

Muziekbos

Je vertrekt van bij De2Pk'tjes via landelijke wegen richting het Muziekbos. Op het dorpsplein van Louise-Marie vertrekt onder andere de prachtige BOSWANDELING Muziekbosroute, zie natuurenbos.be/muziekbos (andere wandelingen mogelijk) langs meestal onverharde wegen of paadjes, in een streek met wisselend reliëf. Deze route is IDEAAL MET KINDEREN. (Reistijd 1/2 dag, 54 km - in combinatie met boswandeling 1 dag).

Download routebeschrijving

Leie

Vandaag rijden we via Sint-Martens-Latem, gelegen aan de Leie. De gemeente wordt een 'kunstenaarsgemeente' genoemd, omdat vele kunstenaars er hun inspiratie vonden langs de oevers van de Leie. Maak er een ganse dag van en vaar zelf met een boot op de Leie vanuit de BRIELMEERSEN te Deinze, voor inlichtingen: booot.be/verhuur. Om daarna nog een stukje van de Vlaamse-Ardennen mee te pikken richting De2Pk'tjes. (Reistijd 1/2 dag - 58 km)

Download routebeschrijving

Roman

Na 60km genieten in de Zwalmstreek bereiken we BROUWERIJ Roman, waar je om 14u kan genieten van een 2u durende RONDLEIDING. Plan je bezoek via roman.be/nl/brouwerijbezoek (verplicht reserveren). De heuvels van de Zwalmstreek zijn de laagste van de Vlaamse Ardennen, maar daarom zeker niet minder mooi! Typisch aan deze regio zijn de vele molens waarvan de meeste al gerestaureerd zijn. (Reistijd 1 dag - 76 km)

Download routebeschrijving

Burreken

Je vertrekt bij De2Pk'tjes via landelijke wegen richting het Burreken (km 65). Het NATUURGEBIED is één van de meest schilderachtige plekjes in de Vlaamse Ardennen. Bloemrijke bronbossen, kabbelende beekjes, weitjes omzoomd met knotwilgen en holle wegen wisselen elkaar af. In het voorjaar word je er overdonderd door de bloemenpracht. Combineer dit met een WANDELING: Eikelmuisroute (7 km), Vuursalamanderroute (7.50 km) of beiden (14,50 km) Zie natuurpunt.be/natuurgebied/burreken. (Reistijd 1 dag - 91 km)

Download routebeschrijving

Leiezicht

Vandaag rijden we via Sint-Martens-Latem, gelegen aan de Leie. De gemeente wordt een 'kunstenaarsgemeente' genoemd, omdat vele kunstenaars er hun inspiratie vonden langs de oevers van de Leie. Nadien via Deinze, Zulte om dan via Waregem de Vlaamse-Ardennen binnen te rijden richting de De2Pk'tjes. (Reistijd: 1 dag - 96 km)

Download routebeschrijving

Zwalmvallei

Een landelijke rondrit door de Zwalmvallei. We rijden langs enkele charmante (water-)molens, het Gallo Romeins museum (Velzeke) maar ook langs enkele Vlaamse Klassiekers zoals de Berendries, Ganzenberg, Kapelleberg, Eikenberg, Wolvenberg en dan via Oudenaarde (TIP: Centrum Ronde van Vlaanderen) terug naar De2Pk'tjes. (Reistijd: 1 dag - 102 km)

Download routebeschrijving

Pays des Collines

Een rondrit naar Pays des Collines of 'land van de heuvels', in de provincie Henegouwen (Wallonië). Op een boogscheut van Doornik biedt dit park u zijn krommingen, smaken en folklore. De heksen van Ellezelles zijn trouwe ambassadrices. Deze oase van groen kenmerkt zich door een heuvelachtig landschap, beboste heuvelflanken en een lieflijk karakter met hagen, rijen knotwilgen en populieren. Het gebied werd tot natuurpark verklaard in 1997.(Reistijd 1 dag - 116 km)

Download routebeschrijving

Ronde

Ontdek Vlaanderens Mooiste met een 2pk. Al huppelend met een 2pk'tje verken je de mooiste plaatsjes van De Ronde van Vlaanderen, o.a. Berendries, De kapel van de Ronde van Vlaanderen, Taaienberg, Kanarieberg, Koppenberg, Nokereberg etc ... Hou rekening met de lengte van deze route, niet alleen qua tijd maar ook met de afstand, in de huur is nl. 120 km inbegrepen. (Reistijd: 1 dag - 165 km)

Download routebeschrijving