April 28, 2023

Ben jij op zoek naar een leuke picknickplaats?

Wanneer het zonnetje schijnt, begint het bij iedereen te kriebelen om buiten te zijn. En wat is er nu leuker dan een picknick? Vrij als een vogel … Genieten van lekker eten op een mooi plekje in goed gezelschap. Wat wil een mens nog meer?

Wil je picknicken en heb je inspiratie nodig? In de Vlaamse Ardennen & in de Leiestreek kan je verschillende leuke picknickplaatsen vinden. Ideaal als start, tussenstop of einde van een mooie dagtocht met een 2pk’tje. Ben je ook benieuwd? De2Pk’tjes selecteerde hieronder enkele leuke picknickspots.

- Brakel – Burreken

- Deinze – De Brielmeersen

- Geraardsbergen – De Muur

- Huise – Huisekoutermolen

- Kluisbergen -Paterberg

- Kruishoutem – Moerasstraat

- Kwaremont – Ronde van Vlaanderenstraat

- Mont St Aubert

- Nokere - Vijverdamstraat

- Oudenaarde – Donk

- Oudenaarde – Koppenbergbos

- Ronse – Muziekbos

- Schorisse – ’t Bosgat

- St. Maria Leerne – Ooidonkdreef

- St. Martens Latem - Meersstraat

- Wortegem Petegem – Bergstraat

- Zingem - Weistraat

Hier kan je meer informatie terugvinden over de verschillende formules die De2Pk’tjes je kan aanbieden, waaronder een picknick formule.

Samen met je gezin, familie, vrienden of partner een dagje toeren met een 2Pk’tje, Dyane of Méhari Maak er een leuke dag van met een goed gevulde picknickmand. Op onze gratis routes zijn verschillende mooie locaties die zeer geschikt zijn voor een gezellige picknick. Je krijgt ook een picknickdeken, borden, bestek en vuilzakje mee, zodat je zelf kan bepalen waar je wilt genieten van de rijk gevulde picknickmand. Prijzen incl. 1 dag huur van de wagen (09u30 - 17u30), romantische picknick, verschillende GRATIS routes & picknickdeken als herinnering, …

Brakel – Natuurgebied het Burreken

Het Burreken is een beschermd natuurgebied van 220 hectaren, waarvan momenteel 33 ha door Natuurpunt als reservaat worden beheerd. Talloze bronbeekjes ontspringen er uit de al even talrijke bronnetjes en hebben zich in het verleden diep in het landschap ingesneden. Vooral in het voorjaar is het Burreken spectaculair mooi om te bezoeken. Dan zorgen onder meer het wit van de bosanemoon en het blauw van de wilde hyacint voor een kleurrijk tapijt. Het gebied is vrij toegankelijk op bestaande wegen en gemarkeerde paden. Bron & extra info

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Burreken

- Toeristische autoroute De Muur

- Toeristische autoroute Zwalmvallei

Deinze – Brielmeersen

De Brielmeersen is een park en recreatiedomein van 35 hectare in het centrum van Deinze. Het bevindt zich tussen de Leie en het Schipdonkkanaal. De Brielmeersen is de ideale plaats om in het groen te picknicken. Daarvoor staan er tientallen picknicktafels en zitbanken. Of neem je picknickdekentje mee en picknick op een van de vele grasvelden. TIP: bestel een picknickformule in combinatie met een 2pk’tje, Dyane of Méhari bij De2Pk’tjes verhuringen dan krijg je een picknickdekentje gratis erbij.

Adres: Stadionlaan, Deinze

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Latem

Toeristische autoroute Leiezicht

Geraardsbergen – De Muur

Met zijn lengte van 1075m, zijn steile helling en zijn horizontale kasseien is de Muur een echte klassieker in de Vlaamse wielergeschiedenis! De kasseiweg is vooral bekend door de Ronde van Vlaanderen. Met zijn hoogste stijgingspercentage van 20% is de Muur een echt monument. Wie de muur beklimt, wordt ook beloond: hij leidt namelijk naar de 110 meter hoge top van de Oudenberg, waar je een spectaculair panoramisch uitzicht hebt over de streek. Er staan picknickbanken aan de kapel op de top van de muur, maar je kan ook op één van de verschillende bankjes genieten van een picknick met een panoramisch zicht.

Adres: Oudeberg, Geraardsbergen (Parking Muur)

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute de Muur  

Huise – Huisekoutermolen

Op deze historische plek, het hoogste punt tussen Schelde en Leie, wilde Paul Bauters een nieuwe molen oprichten. Hij liet zijn oog vallen op de zieltogende Hoogmolen in Waregem en wekte de molen weer tot leven. In 1971 werd de ruïne in Waregem gedemonteerd en overgebracht naar Huise. Sinds 2017 is de molen in ere hersteld en terug maalvaardig. Een picknicktafel in de onmiddellijke omgeving maakt een bezoek nog aangenamer. Klik hier voor meer informatie.

Adres: Molenstraat 1 (voetweg vanuit Wannegemstraat), Huise

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Muziekbos

Toeristische autoroute Burreken

Toeristische autoroute De Muur

- Toeristische autoroute Zwalmvallei

- Toeristische autoroute Ronde

Kluisbergen - Paterberg

De Paterberg is geplaveid met kasseien en je klimt van 32 naar 80 meter hoogte over een lengte van slechts 350 meter. Dat maakt een gemiddelde van 12,5% met een maximaal stijgingspercentage van 20%. De Paterberg is daarmee één van de zwaarste beklimmingen uit de Vlaamse Ardennen. Het zwaarste stuk bevindt zich vlak voor de top. Op de top staan 2 picknickbanken daar wacht je een mooi panorama over de vlakke westzijde van de Vlaamse Ardennen en de Scheldevallei.

Bovenaan de Paterberg staan 2 picknickbanken waar jekan genieten van een adembenemend uitzicht.

Adres: hoek Paterbergstraat & Stooktestraat, Kluisbergen

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Kwaremont

Kruishoutem - Moerasstraat

Picknickplaats te Kruishoutem in de Moerasstraat achter de waterzuivering

Voor of  na een toeristische rondrit met een 2pk’tje of Méhari kan je gezellig picknicken op enkele km van De2Pktjes. Te midden van de velden, achter een waterzuivering staat er een picknickbank met speelruimte voor de kinderen.

Adres: Moerasstraat, Kruisem

Kwaremont – Ronde van Vlaanderenstraat

Als je de Ronde van Vlaanderenstraat in rijdt komende van de N36 kom je links een eregalerij met 10 levensgrote portretten van wielerhelden tegen. Aan het begin van deze eregalerij zijn er 2 picknickbanken terug te vinden.

De Ronde van Vlaanderenstraat is een eerbetoon aan het wielrennen, een stukje wielergeschiedenis. De Ronde van Vlaanderenstraat is een 1,2 kilometer lange erelijst op de weg. Het monument als eerbetoon aan Karel Van Wijnendale is een mozaïek waarin alle Ronde-overwinnaars werden verwerkt.

Adres: Ronde van Vlaanderenstraat, Kwaremont

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Burreken

Toeristische autoroute Muziekbos

Toeristische autoroute Kwaremont

Mont St. Aubert

Gelegen op de top van Mont-Saint-Aubert is er een parkeerweide waar je kan genieten van een romantische picknick. Met zijn 147 meter is de Mont St. Aubert het hoogste punt van de streek. Weergaloos uitzicht op de hele Scheldevallei en Doornik, de stad met de 5 klokkentorens. Er staat geen picknickbankje maar dat mag de pret niet bederven, leg het picknickdekentje maar op het gras & geniet!

Iets verder kunnen de kinderen zich volop uitleven in het activiteitenpark met zomerrodelbaan, speeltuin en minigolf van het vakantiedomein Floreal Holidays.

Adres: Parking op de Rue Géo Libbrecht

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Pays Des Collines

Nokere – Vijverdamstraat

Kasteel van Nokere

Het kasteel van Nokere, een classicistisch waterkasteel van circa 1727, bevindt zich binnen een omhaagd domein met verschillende vijvers en uitgestrekte tuinen en bossen. De 'Franse Tuin' in het park is een fraai voorbeeld van het werk van tuinarchitect René Pechère. Een lange platanendreef verbindt het kasteeldomein met de dorpskern van Nokere. Parkeer je 2pk’tje en/of Méhari aan de kant van de baan, naast de gracht van het kasteel. Je kan er tussen de bomen genieten van een gezellige picknick met zicht op het kasteel van Nokere. Leg je picknickdekentje in het gras en geniet!

Adres: Vijverdamstraat, Nokere

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Leiezicht

Trois Villages

Oudenaarde – Donk

Picknicken in het recreatiedomein Donk Oudenaarde

Langs de oevers van het recreatiedomein Donk Oudenaarde zijn er verschillende plekjes waar je uw picknickdekentje kunt ontvouwen en genieten van een romantische picknick. Er is ook een speelplein aanwezig maar je kan ook genieten van de vele andere activiteiten georganiseerd door The Outsider. Klik hier voor meer informatie.

Adres: Donkstraat, Oudenaarde (volg de pijlen naar het recreatiedomein)

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Donk

Oudenaarde - Koppenbergbos

Het Koppenbergbos is een natuurgebied in de Vlaamse Ardennen in Zuid-Oost-Vlaanderen. Het natuurgebied is 29 ha groot en ligt op het grondgebied van de stad Oudenaarde en de gemeente Maarkedal. Het bos ligt op de Koppenberg, een 78 meter hoge heuvel die oprijst uit de Scheldevlakte.

  • Sporen van de Eerste Wereldoorlog
  • 150 jaar oude bomen!
  • Wilde hyacinten
  • Oude zomereiken

Adres: Onderbos, Oudenaarde

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Kwaremont

Ronse – Muziekbos

Kom je naar het Muziekbos met de kindjes, zet je dan schrap voor een dag vol ontdek- en speelplezier. Er zijn fantastische speelzones voorzien in het bos: eentje voor -12-jarigen én eentje voor +12-jarigen.

Als je het muziekbos binnenwandelt, wieg je tóch automatisch mee op het ritme van een betoverende melodie. Die van het ruisen van de blaadjes, het kraken van de takken en het getjilp van de overvloedig aanwezige vogelpopulatie. Zo heeft het bos toch z’n naam niet gestolen.

Wandel je door het bos in de maanden april en mei? Dan word je omvergeblazen door de verrukkelijke schoonheid van een blauwbloementapijt. In deze tijd van het jaar komen de boshyacinten – ook bekend als blauwe kousjes– tot bloei. En bedekken ze de bodem van het bos onder een feeëriek kleurtje. Voor fenomenen zoals dit is Instagram uitgevonden… #Amaidaddisvreeschoon! Er zijn picknickbanken voorzien langs de Boekzitting.

Adres: Boekzitting, Ronse

Deze route(s)rijden hierlangs:

-  Toeristische autoroute Muziekbos

-  Toeristische autoroute Pays des Collines

Schorisse - ’t Bosgat

In 2021 werd het uitkijkpunt volledig hernieuwd met een houten uitkijkplatform. Op deze plaats kan een picknick genuttigd worden aan de picknicktafel of languit gemijmerd worden over het uitzicht van de vallei van de Maarkebeek. Neem ook zeker eens de trap naar beneden. In deze trap werd een gedicht van Jeroen Theunissen verwerkt. Het uitkijkpunt ligt op het parcours van de Omer Wattez wandelroute.

Adres: Bosgatstraat 25, Maarkedal

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Burreken

Toeristische autoroute Ronde  

St. Maria Leerne – Ooidonkdreef

De Ooidonkdreef is een prachtige kasteeldreef van 900 meter lang. Aangelegd op een dam en in circa 1567 gekasseid als nieuwe verbinding tussen het kasteel van Ooidonk en de steenweg Gent-Deinze-Tielt.

In de Ooidonkdreef, een prachtige kasteeldreef met knoestige linden, rechts voor de Blauwe Poort kan je enkele picknickbanken terug vinden. Vroeger waren de luikjes blauw geschilderd, nu kleuren ze rood en wit. Het is de enige van de zeven kasteelpoorten die vandaag nog overeind staat.

Adres: Ooidonkdreef, Sint Maria Leerne (Deinze)

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Latem

Toeristische autoroute Leiezicht

St. Martens Latem – Meersstraat

Picknickplaats aan de oevers van de Leie

Deze idyllische picknickplaats ligt aan de oevers van de Leie in het hartje van Sint-Martens-Latem. Deze aanlegsteiger ligt aan de Leiebocht in de Meersstraat, op enkele stappen van de charmante Sint-Martinuskerk. Van hieruit heb je een super mooi zicht op de Leie. Deze plaats is ideaal voor een gezellige picknick, te aperitieven en ondertussen kan je de vele bootjes spotten en de natuur bekijken. Aan de aanlegsteiger zijn er enkele picknickbanken voorzien.

Adres: Meersstraat, Sint-Martens-Latem

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Latem

Toeristische autoroute Leiezicht

Wortegem Petegem- Bergstraat & Lozerstraat

Boven op de berg … staat er een picknickbank te midden van het groen. De picknickbank staat op het hoogste punt waardoor je een prachtig vergezicht hebt, o.a. over Oudenaarde (indien de de maïs niet te hoog staat).  

Adres: hoek Bergstraat & Lozerstraat, Wortegem Petegem

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute Donkroute

Zingem - Weistraat

Picknickbank in de Weistraat, Zingem

Voor of  na een toeristische rondrit met een 2pk’tje of Méhari kan je gezellig picknicken op enkele km van De2Pktjes. Te midden van de velden, naast een romantisch beekje (Moerbeek) staat er een picknickbank met speelruimte voor de kinderen.

Adres: Weistraat, Zingem (Kruisem)

 

Een rit met een 2cv cadeau doen, Dyane cadeau doen of Méhari cadeau doen?

Een verjaardag, jubileum, uit liefde of iets anders te vieren? Een 2pk huren, Dyane huren of Méhari huren? Schenk een originele cadeaubon! U kiest het bedrag, de begunstigde kiest wanneer hij die wilt gebruiken! De ontvanger kan dan met ons een afspraak maken om de cadeaubon te verzilveren en te gaan genieten met onze mooie 2pk’tjes.

De geschenkbonnen zijn steeds 1 jaar geldig, opgelet: niet inwisselbaar voor cash. Wij sturen je de cadeaubon op per mail (na ontvangst betaling) zodat je die zelf direct kan uitprinten. Ideaal als je jouw geschenk direct wil geven! De cadeaubon kan u rechtstreeks per mail verzenden naar de begunstigde of zelf afdrukken. Je kan deze 24/07 bestellen en ontvangen.

Koop hier je cadeaubon.

Volg ons op Sociale Media

Instagram

Facebook

Pinterest  

Lees ook:

Logeren in de Vlaamse Ardennen

De mooiste routes in de Vlaamse Ardennen

Authentieke cafés in de Vlaamse Ardennen

Op zoek naar een leuke teambuilding met je collega’s? Een speciale gelegenheid vieren met vrienden & familie? Of gewoon een gezellig onderonsje in groep? Het kan allemaal én wordt eens zo leuk met een picknick erbij!
Plan je een daguitstap met je gezin of vrienden? Een uitje met je ouders en/of grootouders? Je kan een daguitstap combineren met leuke ontspannende stopplaatsen, zowel culinair als in de natuur, huur een 2cv, huur een Dyane of huur een Méhari en ontdek de Vlaamse Ardennen of de Leiestreek op een originele manier. Je kan er ook een meerdaagse van maken. Je kan een 2pk huren, Dyane huren en/of Méhari huren bij De2Pk’tjes te Kruisem, Kruisem is gelegen aan de voet van de Vlaamse Ardennen. Je kan reeds een 2cv huren, Dyane huren en/of Méhari huren vanaf een halve dag.
Om een 2pk te huren, Dyane te huren en/of Méhari te huren moet je helemaal geen redenen gaan zoeken. Een 2cv huren, Dyane huren of Méhari huren brengt altijd mensen samen, bvb. tijdens een toeristische rondrit met familie of vrienden, een weekendje weg, als bruidswagen, als cadeau voor geliefden, voor een foto reportages, uit nostalgie, een eyecatcher voor je (bedrijfs-)event of gewoon voor jezelf … maar altijd met dat gevoel van ongekend genot door de comfortabele veringen, het typische geluid van het motortje alsook het opendakje. 
Ontdek op ludieke wijze de Vlaamse Ardennen, we bieden je gratis een route erbij. Want het rijden in een Citroën 2cv, Citroën Dyane of Citroën Méhari is een belevenis op zich. Instappen en wegzakken in de comfortabele bankjes. Het ronken van de motor, het overhellen in de bochten, sturend met het grote stuur. Ik weet zeker dat je een glimlach niet kunt onderdrukken.
Proef de sfeer van vervlogen tijden met deze nostalgische wagens, in één van de mooiste streken van België. Rijd eens door één van de pittoreske dorpen, het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen, Zwalmstreek of Leiestreek.
Verander voor een dag uw levensstijl en relax… Of zoals de Fransen het zelf zeggen: “Ce n’est pas une Voiture, c’est un Art deVivre!” (het is geen een auto, het is een levensstijl). En dat is precies het gevoel dat we willen opwekken. Rijden met een 2pk, Dyane of Méhari is synoniem voor onthaasten. 
No items found.