January 29, 2024

Logeren in de Vlaamse Ardennen of de Leiestreek

Je wilt onthaasten, een vakantie in eigen land, genieten met je gezin, vrienden of familie, een weekendje weg, … dit kan allemaal in de Vlaamse Ardennen en/of de Leiestreek. We hebben speciaal voor jullie een selectie gemaakt van leuke charmante logeeradresjes die in de nabijheid gelegen zijn van De2Pktjes. Een authentieke 2cv huren, Dyane huren of Méhari huren kan bij De2Pk’tjes zodat je de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek kan verkennen op een ludieke manier, zo is je staycation compleet.

- Anhove vakantiewoning - Maarkedal (Schorisse)

- Au mont des Collines B&B / Gîte -Ellezelles

- Bergs and Cobbles B&B - Maarkedal

- Blue Garden B&B - Geraardsbergen

- Hof van Eine vakantiewoning - Eine

- Ilmatar B&B - Deerlijk

- Lozerkasteel B&B en vakantiewoning - Kruisem

- Op 't Roth vakantiewoning - Welden Oudenaarde

- ’t Oezent B&B - Mater

Anhove Vakantiewoning

Logeren in De Vlaamse Ardennen : de prachtige natuur, de kasseien en beroemde hellingen, gastronomie en vele sportieve uitdagingen. Vakantiehuis Anhove is uitstekend gelegen om van De Vlaamse Ardennen, de grootste leverancier van fiets- en wandelplezier, optimaal te kunnen genieten. 'Maarkedal, dat zijn de Vlaamse Ardennen op hun mooist!' Liefhebbers van rust, fietsen en wandelen, hier begint je vakantie!

ANHOVE is een sfeervolle vakantiewoning in de provincie Oost-Vlaanderen – de gemeente Maarkedal / deelgemeente Schorisse - die voorzien is van alle nodige comfort: een volledig uitgeruste keuken, een gezellig salon met inbouwcassette, flatscreen-TV en gratis WIFI, twee moderne badkamers, 4 slaapkamers met comfortabele dubbele boxsprings, grote buitenterras met bbq en ligzetels. Vanuit deze vakantiewoning verkent u snel en eenvoudig de Vlaamse Ardennen met de ‘Taaienberg’ en ‘Berg Ten Houte’ om de hoek. Anhove ligt middenin fiets- en wandelknooppunten!

De keuken is uitgerust met: kookplaat, oven, microgolfoven, vaatwasser, koffiezetapparaat, nespresso koffiemachine, twee koelkasten.
Ter beschikking: basiskruiden, vaatwascapsules, afwasmiddel, handdoeken, sponsje en vaatdoek.

Een 2pk huren, Dyane huren en/of Méhari huren kan bij De2Pk’tjes.

Klik hier voor meer informatie.

Au Mont des Collines - B&B /Gîte

Wie houdt van rust, natuur, ontspannen zal op deze locatie zijn hartje kunnen ophalen. U logeert in een volledig gerenoveerde, eeuwenoude schuur. De dag start met een heerlijk uitgebreid ontbijt in de veranda die aangebouwd is aan ons woonhuis naast de B&B. Wij staan steeds klaar om jullie uitleg te geven over alle bezienswaardigheden in de streek aan beide kanten van de taalgrens (Wallonië of Vlaanderen).

Naast de B&B is er ook een vakantiewoning met buitenjacuzzi op het domein. Deze staat constant op 40 graden ingesteld, kortom een trekpleister.

Het is mogelijk om een 2cv te huren bij De2Pk’tjes, van bij De2Pk’tjes’s morgens te  vertrekken en via kleine landelijke wegen de Vlaamse Ardennen te verkennen om dan langzaam naar Pays Des Collines te rijden. Daar kan je overnachten in de gîte of B&B. Op dag 2, na een heerlijk ontbijt, rij je dan terug naar De2Pk’tjes, deze keer via de Zwalmstreek. Indien je meer tijd hebt is een extra overnachting zeker aan te raden, zo kan je de 2de dag heerlijk (te voet) de streek verkennen.

Klik hier voor meer informatie.

Bergs and Cobbles B&B

"Bergs and Cobbles” is sinds 2021 dé ideale uitvalsbasis om vanuit Maarkedal de Vlaamse Ardennen te ontdekken. De Bed and Breakfast kan gasten en groepen ontvangen tot 12 personen, dit alles makkelijk Coronaproof. 

De 3 ruime gastenkamers hebben een apart toilet, badkamer met douche, douchegel, haardroger en bad linnen. In de zithoek met televisie kunnen de 2 één persoons zetels omgevormd worden tot extra slaapplaats. Op de ruime mezzanine verdieping vindt u 2 één persoon bedden en een dressingkast.

De ultieme omgeving van Hellingen en Kasseien, de Eikenberg en Kapelleberg alsook de passie voor het wielrennen zijn alomtegenwoordig in de 3 gastenkamers en de gemeenschappelijke delen van de woning. Op aanvraag kan u ook genieten van een no-nonsens avondmaaltijd, zodat u weer helemaal opknapt na een stevige wandeling, uitdagende fietstocht of rondrit met een 2cv

Het nostalgische caféetje van weleer op de benedenverdieping is nog steeds behouden als gemeenschappelijke ruimte en is sinds februari 2021 ook op vrijdag, zaterdag en zondag open als wandel- en fietscafé." Een 2pk huren, Dyane huren en/of Méhari huren kan bij De2Pk’tjes.

Klik hier voor meer informatie.

Blue Garden B&B

Verwarmd buitenzwembad

Bij B&B Blue Garden creëerden ze een harmonie van moderne en authentieke elementen met vooral een accent op natuurlijke structuren.

In een prachtige en landelijke omgeving bieden ze 4 luxueuze gastenkamers aan die in het teken staan van welzijn en comfort. Alle kamers zijn sober, modern & smaakvol ingericht en kregen de naam van de blauwe flora, die u kan bewonderen in de bloementuin.

Zoekt u de ideale plek om even te ontspannen en tot rust te komen, een romantisch weekendje door te brengen, om te wandelen of te fietsen doorheen het landschap met zijn pittoreske vergezichten, bossen en natuurreservaten? Een 2pk huren, Dyane huren en/of Méhari huren kan bij De2Pk’tjes.

In het gastenverblijf komt men om te genieten, op adem te komen en nog eens te genieten! Een 'blauwe' siertuin met open zicht over de velden van het Stiltegebied, groot terras met verwarmd buitenzwembad (26°-28°C vanaf mei tot oktober), ligstoelen & parasols, relax & lounge zithoeken. De grote olijfboom, witte & turquoise kleuren zetten u meteen in vakantiestemming. Voor nog meer vakantiegevoel, serveren ze met plezier een glaasje Cava, aperitief of Tapas aan het zwembad! De tuin is volledig zuidelijk georiënteerd waardoor men vanaf het ontbijt tot 's avonds kan genieten van de zon!

Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom in het gastenverblijf. De ouders kunnen zich ontspannen terwijl de kinderen plezier hebben op de speeltoren, schommels en de ingebouwde trampoline of de kipjes aaien in het mini-dierenverblijf.

's Morgens kunnen de gasten smullen van een uitgebreid ontbijt met verse streekproducten en huisbereide producten.

Klik hier voor meer informatie.

Hof van Eine Vakantiewoning*****

Bent u op zoek naar rust? Wilt u sporten in het hartje van de Vlaamse Ardennen? Hof van Eine te Eine, is dé droom locatie voor een zorgeloze bijeenkomst met uw familie of vrienden.

Zoekt u een stijlvol, luxueus verblijf op een unieke locatie? Hof van Eine is uw locatie bij uitstek! Naast de grote polyvalente ruimte met keuken, loungezetels, gezellig houtvuur en alle multimedia beschikt de B&B over 3 moderne kamers, elk met een individuele badkamer met toilet en douche. Alle gasten kunnen gebruik maken van de wellness met sauna, infraroodsauna en binnen- en buitendouche. De ruime leefruimte heeft een maximum capaciteit van 49 personen met afzonderlijk sanitair, ideaal voor een verjaardag, communie, babyborrel of jubileum … Een 2pk huren, Dyane huren en/of Méhari kan bij De2Pk’tjes.

Klik hier voor meer informatie.

Ilmatar B&B

B&B Ilmatar is een 'Clothing Optional / Naturistische B&B'

**** Naturisme B&B Ilmatar 'Clothing Optional'  is een naturisme B&B en verwelkomt je graag in de mooie Leiestreek en West-Vlaanderen. B&B Ilmatar is een stille accomodatie waar je kan ontspannen in onze wellnesskamer, een boek lezen op uw eigen terrasje, een glaasje drinken in onze gezellige zitruimte, genieten van een kaas- en vleesschoteltje met een fles wijn, en vooral vrij gebruik maken van de sauna (deel privé en deel gemeenschappelijk). Uw rust wordt door andere gasten gerespecteerd, dat vinden we belangrijk. Verwen uzelf met een zalig bad, een heerlijke buitendouche, laat u verwennen met een heerlijk ontbijt, een late uitcheck op zondag. Het kan allemaal bij B&B Ilmatar, wij ontvangen u graag met open armen!

Tijdens de heel persoonlijke en uitgebreide verwelkoming geven we uitleg over ons concept (naturisme, clothing optional) en helpen we je graag verder met het samenstellen van jullie vakantie. Een mooie wandeling, een prachtige fietstocht (je kan bij ons elektrische fietsen huren) of een bezoek aan een stad in de buurt. We geven je tips. We proeven samen een zalig streekbier van een brouwerij in de buurt. Zelfs een bezoekje aan de brouwerij kan gepland worden. Meer info over Westvlaamse streekbieren vind je bij Westtoer. Of wat denk je van het huren van een 2Pk'tje? Dat kan bij onze partners van 'De2Pk'tjes' in Kruisem.

Klik hier voor meer informatie.

Lozer kasteel B&B en vakantiewoning *****

Lozer Kasteel is een exclusieve Bed & Breakfast centraal gelegen tussen De Vlaamse Ardennen en de Leiestreek. Het volledig gerenoveerde bijgebouw van het kasteel, vroeger koetshuis,  ademt klasse & stijl. Naast luxueuze kamers biedt Lozer Kasteel eveneens een prachtig kasteelpark (13 ha) met verschillende vijvers en dieren, waar het heerlijk vertoeven is. Bijkomende troeven zijn de rijke geschiedenis en de heerlijke sauna waar genieten het sleutelwoord is. Kom tot rust in deze prachtige B&B waar cultuur en rust samensmelten.

Ontdek onze betoverende vakantiewoningen. Van de huiselijke elegantie van "The Lodge" tot de historische charme van "La Laiterie" en het nostalgische toevluchtsoord van "Het Bakhuis," elk biedt een unieke ervaring.

Klik hier voor meer informatie.

Op 't Roth vakantiewoning

Bij Op ’t Roth ben je welkom voor een ontspannen vakantie met een groep van 6 of 12 personen in de pracht van de Vlaamse Ardennen aan de Zwalmmonding.
Kom genieten in het landelijke Welden, op fietsafstand van Oudenaarde centrum, omringd door groen en met zicht op de Schelde!

De vakantiewoning voor 6 personen heeft op de benedenverdieping een gezellige zithoek met comfortabel salon en uitzicht op het groen, een eethoek badend in het daglicht, een volledig ingerichte keuken een badkamer met dubbele wastafel en dubbele doucheafzonderlijk toilet en er ging met wasmachine, strijkplank en strijkijzer de bovenverdieping zijn er 2 slaapkamers met elk een eigen wastafel en één slaapruimte tussen de 2 slaapkamers die afgeschermd wordt d.m.v. een gordijn. Buiten is er een terras met oorverdovende stilte en oogverblindend uitzicht… Je kan er ook ontspannen in de hout gestookte hottub met massagebubbels.

De vakantiewoning voor 12 personen is zo ingericht om u een gezellig en comfortabel verblijf aan te bieden. Een ruime leefruimte met amusement en volledige uitgeruste keuken, een overdekt terras met zicht op de Schelde en 4 afzonderlijke slaapkamers voorzien van alle comfort. Dit alles bevindt zich bij ons Op ’t Roth, met zicht op de velden, genieten van de natuur en de rust. De leefruimte geeft uit op het overdekt terras waar 2 grote eettafels staan en de barbecue. Ook op dit overdekt terras heeft u zicht over de velden, kan u voorbijvarende boten spotten en ziet u de zon ondergaan boven de Schelde. Van bij het terras kan u naar de speelweide voor een spelletje voetbal, badminton, kubb, … De vakantiewoning werd rolstoelvriendelijk ingericht. De leefruimte, het terras en 1 slaapkamer ‘Wilg’ zijn daarvoor aangepast.

De grote tuin met zicht op de velden en de Schelde zijn heerlijk om te genieten van de rust en het groen. Neem een verfrissende duik het zwembad van 7m35 x 3m75 en diepte 135cm of geniet van de zon in de ligzetels. Indien u een verblijf boekt vanaf 3 nachten, heeft u ook het springkasteel ter uwe beschikking voor de kinderen tot 14 jaar. (In de wintermaanden is dit niet mogelijk gezien de weersomstandigheden). De ondergaande zon op het overdekte terras zorgen voor gezelligheid troef in de avond. De BBQ is groot genoeg voor een heerlijk maal voor het hele gezelschap.

Heel graag tot gauw!
Kurt & Eline
Mirthe, Briek en Miel

Klik hier voor meer informatie.

 ’t Oezent B&B

“ ’t Oezent ” is het Maters dialect voor “ ’t onzent ”, wat “bij ons thuis” betekent en wat ook het gevoel is dat Bert, Véro en Linus willen bezorgen. Thuiskomen, onthaasten en in alle rust ontspannen en weer naar huisvertrekken.

Het landelijke, de rust en de prachtige natuur, dat is waar Mater en de Vlaamse Ardennen voor staan. Deze streek is een paradijs voor wandelaars, fietsers, paardenliefhebbers en natuurlijk ook de Bourgondiërs onder jullie. In de onmiddellijke nabijheid is er de prachtige stad Oudenaarde met het museum van de Ronde Van Vlaanderen, het Mou museum, zijn mooie grote markt met vele winkels, eetgelegenheden en terrasjes. Maar er zijn ook de authentieke kleine dorpjes zoals Ename met zijn Gallo-Romeins Museum, de oude dorpskern van Mullem, het schilderdorp Kwaremont, Schorisse met zijn Omer Wattez-wandelroute en de mooie Zwalmstreek. Zottegem(12 km), Brakel (12 km) , Ronse (18 km), Geraardsbergen (21 km) en Gent (30 km) liggen niet zo ver uit de buurt. Onze drie tweepersoonskamers en één vierpersoonskamer hebben elk een privé-badkamer, wifi en een prachtig uitzicht op de mooie natuur. Bij aankomst wacht er steeds een traktatie. ’ s Morgens worden jullie verwend met een ontbijt dat bestaat uit eigen producten en streekproducten. Een 2cv huren, Dyane huren en/of Méhari huren kan bij De2Pk’tjes.

Bert, Véro en Linus, heten jullie dan ook welkom in hun B&B ’t Oezent!

Klik hier voor meer informatie.

 

Toeristische autoroutes

We hebben enkele toeristische routes uitgewerkt die je volledig gratis kan downloaden. Alle routes beginnen en eindigen bij De2Pk'tjes waardoor onze routes onderling combineerbaar zijn. Uiteraard zijn deze altijd vrijblijvend en mogen jullie zelf andere routes volgen. Zo ontdek je de mooiste plekken in de omgeving. Maar waarom niet eens op de ouderwetse manier en rij je de toeristische routes aan de hand van een afdrukte versie, een 2cv is immers een oldtimer. Vind je het rijden in een 2pk, Dyane of Méhari al (ont)spannend genoeg kan je de routes ook digitaal meevolgen.

Een 2PK huren en laten bezorgen en/of afhalen

De2Pktjes kan de gehuurde 2pk, Dyane of Méhari afleveren en weer ophalen met ons eigen autotransport (deze is ook afzonderlijk te huur) bij de B&B mits een kleine toelage. De aflever- en ophaal locatie hoeft niet gelijk te zijn. Gelieve dit tijdig door te geven want de plaatsen zijn beperkt! Vraag hier meer inlichtingen.

Een rit met een 2cv, Dyane of Méhari cadeau doen?

Een verjaardag, jubileum, uit liefde of iets anders te vieren? Een 2pk huren, Dyane huren of Méhari huren? Schenk een originele cadeaubon! U kiest het bedrag, de gelukkige ontvanger kiest wanneer hij die wilt gebruiken! De gelukkige ontvanger kan dan met ons een afspraak maken om de cadeaubon te verzilveren en te gaan genieten met onze mooie 2pk’tjes.
De geschenkbonnen zijn steeds 1 jaar geldig, opgelet: niet inwisselbaar voor cash. Wij sturen je de cadeaubon op per mail (na ontvangst betaling) zodat je die zelf direct kan uitprinten. Ideaal als je jouw geschenk direct wil geven! De cadeaubon kan u rechtstreeks per mail verzenden naar de begunstigde of zelf afdrukken. Je kan deze 24/07 bestellen en ontvangen.
Koop hier je cadeaubon.

 

Ceci n’est pas une Voiture … C’est un Art de Vivre.

Volg ons op Sociale Media

o Instagram
o  Facebook
o  Pinterest

Lees ook:

- De mooiste autoroutes in de Vlaamse Ardennen

- Authentieke cafés in de Vlaamse Ardennen

No items found.