August 3, 2022

Leuke daguitstap met kinderen

Een nostalgische autorondrit maken met kinderen? Het kan bij de2pk’tjes – verhuringen. Kinderen zitten in het algemeen niet altijd graag lang in de auto maar als je een oldtimer Citroën 2cv huurt, Dyane huurt en/of Méhari bij De2Pktjes – verhuringen dan bieden wij gratis verschillende kindvriendelijke routes aan. We voorzien namelijk verschillende stop plaatsen waar ze zichzelf kunnen uitleven, denk aan een bos, speeltuin, dierenpark, minigolf, boerengolf, watersporten, avonturen park, ... . Neem de tijd en kies voor een kortere route in combinatie met fun voor de kids, geniet nu en dan nog eens van een terrasje en iedereen zal een memorabel dag achter de rug hebben. Genieten is de boodschap, voor jong en oud.

Burreken

Het Burreken is een beschermd natuurgebied van 220 hectaren, waarvan momenteel 33 ha door Natuurpunt als reservaat worden beheerd. Talloze bronbeekjes ontspringen er uit de al even talrijke bronnetjes en hebben in zich in het verleden diep in het landschap ingesneden. De begroeiing in dit zwaar golvende bosgebied is de typische bronbosvegetatie: zwarte els, gewone es en hazelaar. Vooral in het voorjaar is het Burreken spectaculair mooi om te bezoeken. Dan zorgen onder meer het wit van de bosanemoon en het blauw van de wilde hyacint voor een kleurrijk tapijt. Het gebied is vrij toegankelijk op bestaande wegen en gemarkeerde paden. Voor de wandelaars onder ons raden wij één van de wandelroutes aan in het natuurgebied. De Eikelmuisroute is 7 km lang en de Vuursalamderroute is 7,5 km. Uiteraard is het wandelen geen must maar een aanrader! Bron & extra info

Deze route(s)rijden hierlangs:

- Toeristische autoroute Burreken

De Brielmeersen

Speeltuin

Speeltuin - Brielmeersen

In de speeltuin zijn er meer dan 40 speeltoestellen. Voor kinderen is het de ideale plaats om zich uit te leven. Er zijn glijbanen, klautertoestellen, schommels, klimnetten, wipplanken en klimtorens. Voor verkoeling kun je terecht in de waterspeeltuin.

Doolhof

Het doolhof zorgt voor plezier bij jong en oud. Laat je verrassen door de bamboegangen en probeer de uitgang te vinden. Laat je gerust leiden door de aanwijzingen uit de uitkijktoren, maar ben je zeker dat ze je niet op het verkeerde pad sturen?

Dierenpark

Ga in De Brielmeersen zeker eens kijken naar de dieren. Ze zitten verspreid over het hele domein. Ontdek de ooievaars, pony’s en ezels, schapen, geiten, pauwen, kippen, eenden, ganzen en damherten.

Minigolf

Zin in minigolf? Dat kan in De Brielmeersen. Met 18 banen in kunstgras kun je je kunstjes al eens tonen. Kaarten en materiaal kun je huren bij de cafetaria naast het speelplein.

Bron & extra info

Deze route(s)rijden hierlangs:

- Toeristische autoroute Latem

- Toeristische autoroute Leiezicht

De Valleihoeve

In de valleihoeve kan je genieten van een drankje, hapje of ijsjes terwijl de kinderen een bezoek brengen aan de stallen bij de koeien of met een gocart op het hof rondrijden.

Valleigolf

Boerengolf - De Valleihoeve

Valleigolf is een ontspannende en uitdagende buitensport. Het kan als variant van het klassieke golfspel worden beschouwd, al ligt de nadruk vooral op teamspirit, amusement en heerlijk genieten van de prachtige natuur van de Rooigemse Vallei. Het spel wordt gespeeld in verschillende teams die hun bal in zo weinig mogelijk slagen over het hele parcours moeten afleggen. Het unieke van het spel is dat het gespeeld wordt op actieve landbouwbedrijven, zodat het grote publiek op een ontspannende wijze kan kennismaken met de landbouw.

Duur: +/- 1,5 uur
Aantal personen: vanaf 4 pers. tot ....

Fotozoektocht

Boer Herman brengt iedereen met tractor en kar naar het vertrekpunt voor een natuurlijke fotozoektocht tussen de landelijke dorpjes Huise, Wannegem en Lede.

Wandeling 3,5 km. = +/- 1 uur of wandeling 5,5 km.= 1,5 uur.
Aantal personen: vanaf 10 pers. tot ....

Bron & extra info  

Deze route(s)rijden hierlangs:

Toeristische autoroute 2-Daagse

Toeristische autoroute Donk

Toeristische autoroute RVV

Donkmeer

The 7 Summits

Klimtoren Blue Diamond

Klaar om één of zelfs meerdere avonturen te beleven in The 7Summits? Er is voor ieder wat wil: Voor jong, voor oud, voor echte durvers maar ook voor 'avonturen-dummies'.

-       Blotevoetenpad

-       Moerasparcours

-       Klimtoren Blue Diamond

-       Kajaktocht

-       Speleo

-       Pedalo

Cablepark

Een waterskikabelbaan biedt de mogelijkheid om te kneeboarden, waterskiën of wakeboarden. Hierbij maakt de waterskiër een 'droge' start vanaf het startplatform, dat haaks op de omloopkabel staat. Wanneer je in het water valt dan zwem je naar de oever en wandel je terug. Zo ben je klaar voor een nieuwe start!  

In Oudenaarde vind je twee kabelbanen: Een 2.0 kabelbaan voor beginners en een 5.0 kabelbaan voor de meer gevorderden. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen aan bod komt en dat iedereen op zijn of haar niveau kan komen waterskiën of wakeboarden. Klik hier voor meer info.

Bron & extra info

Deze route(s)rijden hierlangs:

- Toeristische autoroute Donk

Muziekbos

Als je het muziekbos binnenwandelt, wieg je tóch automatisch mee op het ritme van een betoverende melodie. Die van het ruisen van de blaadjes, het kraken van de takken en het getjilp van de overvloedig aanwezige vogelpopulatie. Zo heeft het bos toch z’n naam niet gestolen.

Wandel je door het bos in de maanden april en mei? Dan word je omvergeblazen door de verrukkelijke schoonheid van een blauw bloementapijt. In deze tijd van het jaar komen de boshyacinten – ook bekend als blauwe kousjes– tot bloei. En bedekken ze de bodem van het bos onder een feeëriek kleurtje. Voor fenomenen zoals dit is Instagram uitgevonden… #Amaidaddisvreeschoon!

Behalve de wilde boshyacinten is dit woud ook het natuurlijke speelterrein van floratoppertjes zoals de kleine maagdenpalm en daslook. Dat laatste is dan misschien niet uitzonderlijk mooi – maar wél heel lekker. Bron & extra info

Deze route(s)rijden hierlangs:

- Toeristische autoroute Muziekbos

Afsluiten doen we in Taverne Den Toffenhof

Speeltuin - Taverne Den Toffenhof

Taverne Toffenhof is een gezellige locatie, gelegen in het centrum van Ouwegem (Kruisem), met een groot terras, dierenplein en grote speeltuin waar je rustig kan genieten van drankje, een ijsje, pannenkoek, wafel maar ook en snack kan eten. Klik hier voor meer info.

Volg ons op Sociale Media

o Instagram
o Facebook  
o Pinterest  

LEES OOK:

- Logeren in de Vlaamse Ardennen  

- Authentieke cafés in de Vlaamse Ardennen  

- De Mooiste routes in de Vlaamse Ardennen

 

Om een 2pk te huren, Dyane te huren en/of Méhari te huren moet je helemaal geen redenen gaan zoeken. Een 2cv huren, Dyane huren of Méhari huren brengt altijd mensen samen, bvb. tijdens een toeristische rondrit met familie of vrienden, een weekendje weg, als bruidswagen, als cadeau voor geliefden, voor een foto reportages, uit nostalgie, een eyecatcher voor je (bedrijfs-)event of gewoon voor jezelf … maar altijd met dat gevoel van ongekend genot door de comfortabele veringen, het typische geluid van het motortje alsook het opendakje. 
Ontdek op ludieke wijze de Vlaamse Ardennen, we bieden je gratis een route erbij. Want het rijden in een Citroën 2cv, Citroën Dyane of Citroën Méhari is een belevenis op zich. Instappen en wegzakken in de comfortabele bankjes. Het ronken van de motor, het overhellen in de bochten, sturend met het grote stuur. Ik weet zeker dat je een glimlach niet kunt onderdrukken.
Proef de sfeer van vervlogen tijden met deze nostalgische wagens, in één van de mooiste streken van België. Rijd eens door één van de pittoreske dorpen, het glooiende landschap van de Vlaamse Ardennen, Zwalmstreek of Leiestreek.
Verander voor een dag uw levensstijl en relax… Of zoals de Fransen het zelf zeggen: “Ce n’est pas une Voiture, c’est un Art deVivre!” (het is geen een auto, het is een levensstijl). En dat is precies het gevoel dat we willen opwekken. Rijden met een 2pk, Dyane of Méhari is synoniem voor onthaasten. 

No items found.