March 27, 2023

Ontdek de Vlaamse Ardennen - 7 tips

1. De mooiste autoroutes in de Vlaamse Ardennen

Koppenberg

De Vlaamse Ardennen bieden een unieke en adembenemende ervaring voor iedereen die op zoek is naar een mooie autoroute. Wat nog beter is, is dat je deze prachtige routes kan verkennen in een klassieke 2pk, Dyane of Méhari! Hier zijn enkele van de mooiste toeristische autoroutes die je kan rijden in de Vlaamse Ardennen.

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring in de Vlaamse Ardennen, dan raden we je aan om een toeristische autoroute te verkennen in een klassieke 2pk, Dyane of Méhari. Deze routes zijn niet alleen prachtig om te zien, maar bieden ook een onvergetelijke rijervaring. Vergeet niet om te stoppen en te genieten van het prachtige landschap en de lokale cultuur onderweg!

Klik hier om verder te lezen

2 . 14 molens in de Vlaamse Ardennen

Huisekoutermolen - Kruisem

Hoewel zowel windmolens als watermolens in de moderne wereld zijn vervangen door efficiëntere technologieën, blijven deze oude machines belangrijke symbolen van onze geschiedenis en cultuur, en hun architectonische schoonheid trekt nog steeds bewonderaars van over de hele wereld aan. We hebben hier voor jullie 14 wind- en watermolens geselecteerd in de Vlaamse Ardennen.

Klik hier om verder te lezen

3. Ben je op zoek naar een leuke picknickplaats?

Foto: Kersje op de Taart

Ontdek de verborgen pareltjes van de Vlaamse Ardennen tijdens een ontspannen picknick in een klassieke 2cv, Dyane of Méhari! Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid en ontdek de natuurlijke schoonheid van deze prachtige streek.

De Vlaamse Ardennen bieden talloze mogelijkheden voor een perfecte picknick. Van schilderachtige parken tot afgelegen bossen en glooiende heuvels, er is voor elk wat wils. Vergeet de traditionele picknicktafel en geniet van de natuurlijke omgeving terwijl je ontspant op een comfortabel kleed met een heerlijk hapje en drankje.

Ontdek de vele charmante dorpjes in de omgeving van de Vlaamse Ardennen, waaronder Brakel, Oudenaarde en Geraardsbergen. Geniet van de kronkelende weggetjes en adembenemende uitzichten terwijl je op weg bent naar je perfecte picknickplek. En wat is er beter dan deze reis te maken in een iconische 2cv, Dyane of Méhari, de auto's die synoniem staat voor de ultieme roadtrip ervaring.

Of je nu op zoek bent naar een romantische uitje met je partner of een gezellige dag met vrienden en familie, een picknick in de Vlaamse Ardennen is een ideale manier om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Vergeet niet om je camera mee te nemen, want er zijn tal van perfecte foto's te maken!

Dus, waar wacht je nog op? Pak je picknickmand en kies een van de vele mooie plekken in de Vlaamse Ardennen om te genieten van een ontspannen dag in de natuur. En waarom zou je niet reizen in stijl in een klassieke 2cv, Dyane of Méhari? Het is een ervaring die je nooit zult vergeten!

Klik hier om verder te lezen  

4. Authentieke cafés in de Vlaamse Ardennen

Les Soeurs Louise - Louise Marie

Als je op zoek bent naar een unieke en nostalgische ervaring in de Vlaamse Ardennen, dan is het verkennen van de vele traditionele cafés met een 2cv, Dyane of Méhari zeker de moeite waard. Deze iconische auto's uit de jaren '50 tot '80 zijn niet alleen een lust voor het oog, maar bieden ook een ontspannen en authentieke manier om deze schilderachtige regio te ontdekken.

De Vlaamse Ardennen is een gebied dat bekend staat om zijn prachtige landschap, sfeervolle dorpen en historische bezienswaardigheden. Er zijn veel traditionele cafés te vinden in deze regio, elk met zijn eigen unieke sfeer en charme. Of je nu op zoek bent naar een gezellige pub of een stijlvolle brasserie, er is voor ieder wat wils.

Een van de beste manieren om de nostalgische cafés van de Vlaamse Ardennen te ontdekken, is door een 2cv te huren, Dyane te huren of Méhari te huren. Deze klassieke auto's zijn perfect voor een ontspannen tocht door het landschap, waarbij je onderweg kunt genieten van de vele bezienswaardigheden en lokale lekkernijen.

Of je nu een dagtrip maakt of een meerdaagse tocht plant, er is genoeg te zien en te doen in de Vlaamse Ardennen. Naast het verkennen van de lokale cafés, kun je ook een bezoek brengen aan historische kastelen en kerken, schilderachtige dorpjes verkennen en genieten van het prachtige landschap.

Als je op zoek bent naar een unieke en onvergetelijke ervaring in de Vlaamse Ardennen, dan is een tocht in een 2pk’tje, een Méhari of Dyane langs de nostalgische cafés zeker de moeite waard. Of je nu een liefhebber bent van klassieke auto's of gewoon op zoek bent naar een authentieke manier om deze prachtige regio te ontdekken, een 2cv-tocht door de Vlaamse Ardennen is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Klik hier om verder te lezen

5. Logeren in de Vlaamse Ardennen

Anhove vakantiehuis - Maarkedal

Ontdek de leukste adresjes om te overnachten in de Vlaamse Ardennen!

De Vlaamse Ardennen bieden niet alleen prachtige landschappen en historische bezienswaardigheden, maar ook een ruim aanbod aan accommodaties voor een onvergetelijke overnachting. Van charmante B&B's tot sfeervolle hotels en gezellige vakantiehuizen, de keuze is enorm.

Een van de meest populaire opties zijn de authentieke B&B's. Deze accommodaties zijn vaak gevestigd in historische gebouwen en bieden een knusse en huiselijke sfeer. Hier geniet je van persoonlijke service en heerlijke ontbijtjes met lokale producten.

Ook hotels in de Vlaamse Ardennen zijn een goede optie. Hier kan je rekenen op een comfortabel verblijf en vaak ook extra faciliteiten zoals een zwembad of spa.

Voor wie graag wat meer ruimte en vrijheid heeft, zijn er ook vakantiehuizen beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar een knusse chalet of een ruime villa, er is voor elk wat wils..

Met zoveel verschillende accommodaties om uit te kiezen, is er geen reden om niet te overnachten in de prachtige Vlaamse Ardennen. Boek snel jouw verblijf bij een van deze leuke adresjes en geniet van een onvergetelijke ervaring in deze schitterende regio!

Klik hier voor een overzicht van charmante logeeradresjes  

6. Ontdek de Vlaamse Ardennen met een autozoektocht!

De Vlaamse Ardennen staan bekend om hun prachtige landschap, pittoreske dorpjes en historische bezienswaardigheden. En wat is er nu beter dan dit allemaal ontdekken met een nostalgische 2cv autozoektocht?

Stap achter het stuur van een karaktervolle 2cv, Dyane of Méhari en laat je meenemen op een onvergetelijke reis door de glooiende heuvels en groene valleien van de Vlaamse Ardennen. Met deze autozoektocht beleef je het gevoel van vervlogen tijden terwijl je geniet van de mooiste plekjes van deze regio.

Tijdens de autozoektocht kom je langs tal van bezienswaardigheden zoals kastelen, kerken en musea. Maar ook kan je genieten van de heerlijke streekproducten in de gezellige dorpjes waar je doorheen rijdt. Vergeet zeker niet te stoppen bij een lokaal café voor een verfrissend drankje en een stukje taart.

De 2cv, Dyane of Méhari zijn iconische auto's die zijn oorsprong vond in de jaren '40 en tot op de dag van vandaag populair is gebleven vanwege zijn unieke charme en karakter. Met zijn open dakje en kleine formaat past hij perfect in het landschap van de Vlaamse Ardennen en zorgt hij voor een authentieke en nostalgische ervaring.

Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of gewoon een dagje uit met vrienden of familie, een 2cv autozoektocht door de Vlaamse Ardennen is een absolute aanrader. Boek snel jouw eigen nostalgische avontuur en beleef de regio als nooit tevoren!

Klik hier om verder te lezen  

7. Huur een oldtimer 2cv en ontdek de Vlaamse Ardennen

Als je op zoek bent naar een unieke manier om de Vlaamse Ardennen te ontdekken, waarom zou je dan niet kiezen voor het huren van een oldtimer 2cv, Dyane of Méhari? Met zijn retro charme en nostalgische uitstraling, zijn deze klassieke auto's perfect om de prachtige omgeving van de Vlaamse Ardennen te verkennen.

Onze oldtimer 2cv huur service biedt een authentieke en plezierige manier om deze prachtige streek te ontdekken. Met zijn eenvoudige maar betrouwbare technologie, is de 2cv, Dyane of Méhari ideaal voor een ontspannen en gezellige rit door de heuvels en dalen van de Vlaamse Ardennen.

Onze oldtimer 2cv's, Dyane en Méhari zijn goed onderhouden en volledig uitgerust met alles wat je nodig hebt om van je rit te genieten. Of je nu alleen op pad gaat, met vrienden of familie, deze klassieke auto's bieden plaats aan maximaal vier personen.

We bieden verschillende huurpakketten aan die aansluiten bij jouw wensen en behoeften. Kies voor een halve dag, een hele dag of zelfs een weekend om echt te kunnen genieten van alles wat de Vlaamse Ardennen te bieden heeft. En als je geen zin hebt om de weg zelf uit te stippelen, bieden we ook verschillende routes aan die je langs de mooiste plekjes van de streek brengen.

Met onze oldtimer 2cv huur service ben je verzekerd van een onvergetelijke ervaring in de Vlaamse Ardennen. Boek nu jouw rit en ontdek deze prachtige streek op een unieke en authentieke manier!

Klik hier voor meer informatie 

No items found.