March 26, 2024

15 kasseistroken in de Vlaamse Ardennen

Ontdek 15 kasseistroken in de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen, gelegen in het zuiden van Oost-Vlaanderen, is een regio die bekend staat om zijn glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en adembenemende natuur. Maar wat deze streek echt uniek maakt, zijn de eindeloze kasseistroken die zich door het landschap kronkelen. Voor liefhebbers van authentieke en nostalgische avonturen is er geen betere manier om deze historische wegen te verkennen dan met een iconisch 2pk'tje, oftewel een Citroën 2cv. Bij De2Pk’tjes kan je een 2cv huren, een Méhari huren of een Dyane huren. Klik hier voor meer informatie.

De mooiste kasseistroken in de Vlaamse Ardennen

Donderij (Maarkedal)

o  Lengte: 1,56 km

o  Hoogtemeters: 38 m

Doorn (Oudenaarde)

o  Lengte: 1,64 km

o  Hoogtemeters: 1 m

Haaghoek (Horebeke)

o  Lengte: 1,89 km

o  Hoogtemeters: 6 m

Holleweg (Oudenaarde)

o  Lengte: 1,52 km

o  Hoogtemeters: 15 m

Huisepontweg (Wannegem-Lede)

o  Lengte: 1,62 km

o  Hoogtemeters: 5 m

Jagerij (Oudenaarde)

o  Lengte: 0,73 km

o  Hoogtemeters: 3 m

Kerkgate (Oudenaarde)

o  Lengte: 2,60 km

o  Hoogtemeters: 53 m

Lange Aststraat (Huise)

o  Lengte: 0,70 km

o  Hoogtemeters: 24 m

Lange Munte (Oosterzele)

o  Lengte: 2,47 km

o  Hoogtemeters: 10 m

Lippenhovestraat (Zottegem)

o  Lengte: 1,20 km

o  Hoogtemeters: 9 m

Mariaborrestraat (Maarkedal)

o  Lengte: 2,09 km

o  Hoogtemeters: 27 m

Paddestraat (Zwalm)

o  Lengte: 2,42 km

o  Hoogtemeters: 25 m

Rekkegemstraat (Zwalm)

o  Lengte: 1,00 km

o  Hoogtemeters: 37 m

Ruitersstraat (Oudenaarde)

o  Lengte: 0,85 km

o  Hoogtemeters: 4 m

Varentstraat (Anzegem)

o  Lengte: 2,01 km

o  Hoogtemeters: 2 m

Een historische rijervaring

Als je denkt aan de Vlaamse Ardennen, komen de beelden van steile heuvels, groene weiden en pittoreske dorpjes al snel voor de geest. Maar er is iets anders dat deze regio bijzonder maakt: de kasseistroken. Deze oude, met stenen geplaveide wegen hebben een rijke geschiedenis en vormen een belangrijk onderdeel van het Vlaamse erfgoed.

De kasseistroken waren oorspronkelijk bedoeld als verbindingswegen tussen de dorpen en steden in de regio. Vandaag de dag zijn ze een aantrekkingspunt voor fietsers, wandelaars en liefhebbers van oldtimers. En als het gaat om het ervaren van de charme van deze historische wegen, is er geen betere manier dan met een 2pk'tje, ook wel bekend als de "geit".

De magie van de 2CV, Dyane of Méhari

De Citroën 2cv, één van de meest iconische auto's ooit gemaakt, staat bekend om zijn eenvoud, duurzaamheid en karakteristieke ontwerp. Het is een auto die geliefd is bij jong en oud, zowel om zijn unieke uiterlijk als om zijn vermogen om op bijna elk terrein te rijden. En dat is precies wat je nodig hebt om de kasseistroken van de Vlaamse Ardennen te trotseren.

De 2cv, Méhari en Dyane beschikken over veringen die zorgen voor een soepele en comfortabele rit, zelfs op de hobbeligste wegen. De kasseien mogen dan wel historisch en sfeervol zijn, maar ze kunnen behoorlijk hobbelig zijn. Met een 2cv, Méhari of Dyane baan je jezelf een weg over deze karakteristieke stenen paden.

Volg ons op Sociale Media

Facebook

Instagram

Pinterest  

YouTube

Lees ook

-         14 molens in de Vlaamse Ardennen

-         De mooiste autoroutes in de Vlaamse Ardennen

-         Ben je op zoek naar een leuke picknickplaats?

 

De Vlaamse Ardennen is niet alleen een regio vol natuurlijke schoonheid, maar ook een plek waar geschiedenis en traditie samenkomen op de kasseistroken. En als je deze historische wegen wilt verkennen, is er geen betere manier om dat te doen dan met een authentieke 2CV, Méhari of Dyane. De veringen van de geit zorgen voor een unieke en onvergetelijke rijervaring over de kasseien.

Dus, waar wacht je nog op? Spring in je 2pk'tje, Méhari of Dyane en ontdek de vele kasseistroken van de Vlaamse Ardennen. Het is een avontuur dat je niet snel zult vergeten en een perfecte manier om de charme van deze prachtige streek te ervaren.

2pk te huur?

Méhari te huur?

Dyane te huur?

No items found.